Arbetsprover – Webb

WEBBDESIGN

Blomstermåla-bladet

Ny kurs vårterminen 2011 är fortsättningskurs i webbutveckling på Malmö högskola. Inledande uppgift är att designa en förstasida för lokala ”Blomstermåla-bladet”. XHTLM och CSS. Nästa steg blir att utveckla sidan med Java-script – ska bli spännande, men än så länge ligger kursboken på sängbordet…

Länk till Blomstermåla-bladet

WEBBDESIGN

Hemsida för ett SPA

I den avslutande uppgiften producerades en webbsite för ett spa – Utsiktens SPA med målgrupp kvinnor och män i åldersgruppen 45-65 år. Bilderna (oredigerade) fick vi tillgång till via skolan men den här gången fick vi skriva texterna själva.

Sidan är kodad i XHTML/CSS med flytande layout. Speciellt nöjd är jag med de genomskinliga objekten och menyerna. Missa inte mina produktblad/erbjudanden som öppnas i nya fönster som PDF-er!


Hemsida SPA

 Rapport:

Rapport UtsiktensSPA (PDF)

Stora kattdjur

Till nästa inlämningsuppgift skapades en hemsida om stora kattdjur innehållande tot 6 sidor. Bilderna, loggan och texterna erhölls från universitetet, några av bilderna har jag redigerat i Photoshop samt på eget initiativ skapat WWF-bannern och länkat till Världsnaturfondens tigerkampanj.

Rrrrrr – ni visste väl att lejon, tigrar och leoparder inte kan spinna! Och att pantern är en leopard;


Hemsida kattdjur

Resultat? Jo, jag fick godkänt i alla moment: ”Du har visat god kunskap och förmåga när det gäller layout, navigation och kulörval på webben. Du har skapat en tilltalande webbplats som håller bra kvalitet och löst uppgiften på ett mycket bra sätt.”

Presentation av mig själv

I kursen ”Bild och grafisk design för webben”, 7,5p, Linnéuniversitetet, gjordes en övningsuppgift där vi presenterade oss själva;

Hemsida presentation

Jag fick bra feedback fast kommentar om att läsbarheten inte blir den bästa när man väljer ljus text på mörk bakgrund. Bra lärdom att ta med sig – fast visst är det effektfullt…

Hemsida – ”Bojen sjökrog”

Som slutuppgift i kursen ”Publicering på internet”, 7,5 p på Dalarnas Universitet skrev jag en ”Styleguide” för och producerade en fiktiv hemsida. Styleguiden beskriver sidans grafiska uppbyggnad, typsnitt, färger och objektplacering. Kravet var en huvudsida och minst två underliggande sidor med olika layout.

En kompis till mig drömde och planerade ”Sjökrogen Bojen” i somras, jag utgick från hennes vision och gjorde hemsidan nedan.

Sidorna är kodade i XHTML stylade med CSS. Layouten bygger på fast positionering. Loggan och header är gjorda i Illustrator. Känns loggan igen från vattentetran? Lite återanvändning…

 

Och här är ”Style Guide” för Bojen. Nu är allt inlämnat och klart och jag fick VG – hurra!

Stilguide Bojens hemsida (PDF)

Annonser